Thursday, April 30, 2009

~aku membuat poster kunun~

Ari ni,
setelah bertungkus lumus di tempat kerja
aku memaksa diri untuk mengemas rumah..
membuang sawang dan memvakum bilik tidur..
hebat juga la penatnya..
bukannya apa, semangat MOP baru RM52.90 yang aku beli smlm di Parkson Ria..
(Ann, nang mahal gilak mop ya tapi ko tauk nak tok lah mop idaman aku selama tok!)
setelah siap semua kerja-kerja rumah, sambil2 hilang kan penat, aku membelek2 la gambar yang aku dah klik2 satu persatu.. tiba2 aku teredit beberapa gmbr untuk dijadikan poster syok sendiri.. inda singaja kunun..
hahaha.. so inilah hasilnya selepas diedit..





Tuesday, April 28, 2009

~aku, ann & surrender point~

Last Sunday,
balik dari kerja aku dgn gigihnya bersama2 dgn ann pegi Taman Damai
(Surrender Point) dgn membawa alpha350 aku.
We had a lots of fun doing klik-klik outdoor..
& Ann ko nang natural ANTM..walaupun..
yakin jak ko bah.. molah biasa2 jak..
Ne tauk Tyra Bank kelak mukak blog aku tok alu di tunggahnya ko
ngikut ANTM.. Sik ku beranirani..
Btw, thanx for ur time.. kelak mun free2 kita kluar agik
Tadi baru aku ada time nak convert semua gmbr2 dari CF ke PC aku..

Dgn permission Ann yg baru kol aku (sbb nya mauk dating malam tok tapi nervous)
Terimalah....





Monday, April 27, 2009

~aku yg keji~

video

This is Susan Boyle peserta Britain's got Talent 2009..
bila aku tengok video ni mula2 a few weeks ago.. aku macam biasa la, 1st thing datang otak aku: Ini mesti another disaster, macam peserta2 realiti Tv yang lain2...
look at her look, the way that she bring herself on stage, the way that she talk so kampoong & walk like aunty2 di pasar.. even Simon pun cynically tanya macam2..
semua org dalam dewan tuh pun mempunyai pandangan yang semacam..
the moment that she open her mouth to sing.. OMG!!! It's beautiful... Really beautiful...
Kejinya aku.. Memandang hanya pada luaran sahaja..

It makes me realize that all this while I always judge people by their looks..
Memang kita percaya bahawa 1st impression memainkan peranan penting dalam hidup kita..
Kita lebih suka menilai orang lain tanpa menilai diri sendiri...
Media telah meracuni pikiran aku kot..
Semuanya kita mau canthek.. Chantek dan Indah...
Selalunya kita tidak sedar, segala2nya yang Allah ciptakan itu indah...
dan kita sering terlupa....

Kejinya aku....

Sunday, April 26, 2009

~aku yang tak dapat tidur~

Aku inda mengantuk la
i'm in the middle of self crisis skrg ni.. i'm having a big problem that i don't know how to solve..
Ya Allah peningnya aku..
maybe bukan pasal ni.. mungkin sbb aku overslept semalam..
mungkin juga kafein dari Cni Ali Kafe tu meresap ke dalam darah & otak aku..
entahla.. aku pun tak tahu macamana mau explain..
i just couldn't sleep..
i used to be someone yang nda berapa ambil pot semua masalah
aku main lantak jak la..
mungkin sbb aku suda tua utk main2 dgn kehidupan..
mungkin sbb aku fikir aku nda mampu kali ini..

but this time it's different...
bergegpuk jugak aku kalau ingat masalah aku ni.
biarlah......

Saturday, April 25, 2009

~bosan..~

SATURDAY
is my offday
as usual bangun lambat n bermalas-malasan
bangun2 tidor jam1100.. bah lapar lagi ni...
i had maggi kari n ayam goreng for lunch.. then, do nothing but surf the flikr & photography website..baru jer ann kol ajak kuar malam ni.. thot of having dinner at gerai nurul medan..
this is our new tempat lepak utk makan since tak banyak tempat best2 kat labuan ni
baru2 jugak kami discover yg gerai ni makanan dia best2 and Kak Lin (the owner) memang ting tong best gilakkkk.. Kak Lin in her late 30's (kot!) is a damn funny woman.. boleh jadi raja lawak ni...I thought what we are looking for.. in some gerai-gerai is where we feel comfortable with the sorroundings and finger licking good foods.. n satu lagi tmpt wajib melepak kitorg adalah restoran sharifah.. bole kira restoren keling paling bersih la kat labuan ni.. lama tak lepak sana since Jal melancong ke U.S..

erm, aku nak mop rumah la lepas ni.. nanti aku upload beberapa gmbr lagi ek..

Wednesday, April 22, 2009

~ kuching miao miao - nightlife ~




~ kuching miao miao - uniquely sarawak~
























~kuching miao miao - membeli ikan terubook masin~





~ kuching miao miao memories - buildings & windows ~